Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NA POMOLU DOGOVOR O REŠENJU PROBLEMA MUZIČKOG DINARA


Problem muzičkog dinara je pred rešenjem jer su kolektivne organizacije za zaštitu autorskih i srodnih prava i korisnici muzike u Srbiji pred dogovorom koji će biti prihvatljiv za sve strane, saopštila je Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS).

Ova organizacija saopštila je da je sa Organizacijom za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora (PI) imala intenzivne kontakte i pregovore sa predstavnicima udruženja koja zastupaju korisnike iz reda javnog saopštavanja i javnog emitovanja, sa Unijom poslodavaca Srbije, Udruženjem informatičke delatnosti Privredne komore Srbije, Anemom, RDU RTS, RUV Radio-televizijom Vojvodine, kako bi prevazišli dosadašnje nesporazume.

Zajedno sa Unijom poslodavaca Srbije i kolektivnim organizacijama Sokoj i PI, OFPS su ministarstvu finansija i privrede podneli inicijativu za izmenu Zakona o porezu na dodatu vrednost ("Sl. glasnik RS", br. 84/2004, 86/2004 - ispr., 61/2005 i 61/2007 - prim. red.) smanjenjem stope poreza na dodatu vrednost za deset odsto.

Ove godine OFPS i PI su zanatlije oslobodile obaveze plaćanja jedinstvene naknade za javno saopštavanje fonograma i na njima zabeleženih interpretacija.

Izvor: Tanjug, 29.8.2012.

<<< Nazad na ostale vesti