Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA NASTAVLJA KONTROLU POSLOVANJA JAVNIH PREDUZEĆA


Državna revizorska institucija (DRI) trenutno obavlja reviziju poslovanja ''Gradskog stambenog'' iz Beograda.

  • Sretenović je rekao, komentarišući napise u današnjim novinama koje navode da su zabeležene neregularnosti prilikom sprovođenja hitnih javnih nabavki u javnim preduzećima u vrednosti od 8,4 milijarde dinara, da su podneti brojni zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Sretenović je najavio da će revizija finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja JP ''Srbijagas'' Novi Sad za 2011. godinu početi naredne nedelje.

Prema njegovim rečima, DRI trenutno obavlja reviziju u JKP ''Gradsko stambeno'' Beograd.Podatke o tome da li je bilo nepravilnosti u vezi sa javnim nabavkama moći ćemo da obelodanimo nakon predstavljanja konačnog izveštaja o reviziji u tom preduzeću, istakao je Sretenović.

On je podsetio da je krajem prošle godine objavljen izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja JKP ''Gradska toplana'' iz Kruševca za 2010. godinu.

S obzirom da su utvrđene nepravilnosti u vezi sa sprovođenjem Zakona o javnim nabavkama, odnosno sprovođenja javnih nabavki po hitnom postupku, DRI je protiv odgovornih lica podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, kazao je Sretenović.

Što se tiče JKP ''Put'' Novi Sad, DRI je, takođe, objavila izveštaj o reviziji finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja ovog preduzeća.

Pošto je bilo nepravilnosti u sprovođenju javnih nabavki po hitnom postupku, DRI je protiv odgovornih lica takođe podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, naveo je državni revizor.

Kada je reč o ostalim preduzećima i ustanovama koji su spomenuti u medijima, Sretenović je kazao da ne može da komentariše njihov rad, jer nisu bili podvrgnuti kontroli DRI.

''Prilikom određivanja subjekata koje će revidirati naredne, 2013. godine DRI će uzeti u obzir podatke date od strane Uprave za javne nabavke i Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki'', zaključio je Sretenović.

Izvor: Tanjug

<<< Nazad na ostale vesti