Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

FOND ZA RAZVOJ ODOBRIO PRVE KREDITE ZA POČETNIKE U POSLOVANJU


Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je 26. maja 2016. godine prva četiri kredita za početnike u ukupnom iznosu od 12,6 miliona dinara, od čega je bespovratnih sredstava 3,8 miliona dinara, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Krediti su odobreni po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju, koji se realizuje u cilju sistemske podrške sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika i jedan je od 33 programa u okviru Programa Vlade Republike Srbije "Godina preduzetništva".

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 procenata kredita Fonda za razvoj. Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Upravni odbor Fonda za razvoj je odobrio još 27 povoljnih kredita po sopstvenim programima koje realizuje u Godine preduzetništva za podršku investicijama, nabavku trajnih obrtnih sredstva i održavanje tekuće likvidnosti.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj.

Spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu www.godinapreduzetnistva.rs, odmah, nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 26.05.2016.