Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovora



VELIKI FORUM MENADŽERA: KAKAV JE DRŽAVA MENAŽDER


Tanjug

Država kao menadžer je tema četrnaestog Velikog foruma menadžera, koji će biti održan 1. juna u Beogradu, u organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM).

"Smatrali smo da je to jako važna tema zato što želimo da pričamo o javnim preduzećima, o primerima dobre i loše prakse učešća države u tim kompanijama i značaju kvalitetnog upravljanja u ovoj oblasti poslovanja", rekla je izvršna direktorka te asocijacije Maja Piščević.

Ona je najavila učešće mnogobrojnih stručnjaka koji će iz 'različitih uglova osvetliti' pitanje uloge države kao menadžera.

Moderator skupa će biti profesor Boris Begović, a među učesnicima su Kori Udovički, predsednica Centra za visoke ekonomske studije (CEVES), generalni direktor Poljoprivrednog kombinata Beograd Rajko Mandić, generalni direktor kompanije SBB Dragica Pilipović, kao i Dragan Karanović iz Advokatske kancelarije Karanovic i Nikolić.

Piščevićeva je podsetila da se Veliki forum menadžera održava svakog meseca kako bi se promovisalo uspostavljanje dvosmernog dijaloga sa vladom i kako bi se menadžeri pozicionirali kao kredibilni partneri vlade u formulisanju ekonomske politike.

Tradicija je, inače, da na svakom Forumu, pojavi kao gost neko iz vlade, ministar, guverner ili gradonačelnik, ali će ovoga puta izostati takva praksa zbog nedostatka partnera sa te strane.

Pored javnih preduzeća, tema foruma će, kako je precizirala, biti i drugi aspekti kvalitetnog upravljanja države.

"Između ostalog pokušaćemo da dođemo do odgovora gde država treba da se upliće i na koji način, a koje stvari treba da se prepuste tržištu, jer ih ono bolje reguliše", navela je Piščević i dodala da je namera da se na osnovu rasprave na ovom forumu napiše dokument koji će biti dostavljen vladi, kako bi mogla da ga koristi u prvim danima posle formiranja.

Izvor: Tanjug

<<< Nazad na ostale vesti