Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA NASTAVLJA KONTROLU FONDA ZA RAZVOJ


Državna revizorska institucija (DRI) preduzeće odgovarajuće mere posle analize dopunjenog izveštaja o završnom računu Fonda za razvoj u 2010. godini, najavio je državni revizor Radoslav Sretenović.

On je potvrdio da je DRI dobila dopunu finansijskog izveštaja Fonda za razvoj Srbije za 2010. godinu, ukazujući da će taj dokument biti analiziran "na najbolji mogući način".

"Posle sagledavanja izveštaja, preduzećemo odgovarajuće mere i oceniti da li je postupljeno u skladu sa merama, nalozima i preporukom DRI, nakon čega cemo obavestiti javnost", rekao je Sretenović.

Prema njegovim rečima, Fond je tražio produženje roka za dostavljanje tog izveštaja, a DRI je, imajući u vidu okolnosti, težinu i veliki broj nepravilnosti koje su ranije otkrivene u Fondu, to dozvolio.

DRI je, inače, u skladu sa programom izvršila reviziju završnog računa Fonda za razvoj Srbije za 2010. godinu i transparentno ga objavila, kazao je Sretenović novinarima posle svečanosti povodom zatvaranja projekta izgradnje institucionalnih kapaciteta, realizovanog u saradnji sa Kancelarijom generalnog revizora Kraljevine Norveške.

Izvor: Tanjug

<<< Nazad na ostale vesti