Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DA LI PREDSTAVNIK EVROPSKOG PARLAMENTA ZA SRBIJU VRŠI PRITISAK NA SUD I POLICIJU, KAKO TVRDE AKCIONARI JUGOREMEDIJE?


  • Udruženje akcionara "Jugoremedija 3 Zrenjanin" nezadovoljno je izjavama izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina, koji je nakon jučerašnje posete toj zrenjaninskoj fabnrici lekova izjavio da je hapšenje čelnika zloupotreba člana 359, koji se koristi za reketiranje.

Navodeći da je ta poseta imala za cilj da Kacin dobije objektivan uvid u trenutne probleme u kojima se "Jugoremedija" nalazi, udruženje, koje poseduje 22 odsto akcija, nije imalo priliku da iznese svoje argumente koji su, kako se navodi, u potpunost suprotni stavovima koje zastupaju aktuelna uprava i menadžment fabrike.

"Smatramo da je potrebno razgraničiti dva problema o kojima se poslednjih dana često govori. Jedan je privatizacija sprovedena 2002. godine, a poništena 2007. godine, a potpuno drugi problem je neodgovorno i nestručno rukovođenje fabrikom od 2007. godine do danas", navela je predsednica udruženja akcionara Jelena Medarević.

Kako je navela, rezultati poslovanja Jugoremedije od momenta poništenja privatizacije 2007. godine su poražavajući, a posledice lošeg rukovođenja fabrikom su veoma dramatične.

  • Medarević ukazuje da je stručni kadar napustio fabriku, da su izgubljene licence i brojne registracije lekova, izgubljeni su sertifikati, zabeležen je drastičan pad vrednost akcija, a zloupotrebom službenog položaja otuđene su licence i oprema za proizvodnju antibiotika.

Pored toga, navodi ona, sporno je i finansiranje pojedinih medija iz kase Jugoremedije, koje se odvija bez saglasnost malih akcionara, ali i odbijanje aktuelnog rukovodstva da sprovede prodaju fabrike.

Predstavnik akcionara Branislav Markuš, u saopštenju za javnost, zahteva da se obrati pažnja da Jugoremedija ima oko 4.200 akcionara i da izjava, kako on tvrdi, manje grupe izmanipulisanih akcionara, u negativnoj konotaciji o poseti Kacina, nije stav većine.

  • "Akcionari koji su na poslednjoj Skupštini dokazali većinu, dočekali i razgovarali sa g. Kacinom, mogu biti samo srećni i zadovoljni onim što im je g. Kacin rekao i svaka njegova reč ulila im novu snagu za istrajnost, jer im je jasno dao podršku za višegodišnje napore, a posebno što je jasno istakao nezakonito hapšenje Zdravka Deurića i Milane Zlokas i državno nasilje nad Jugoremedijom", istakao je Markuš.
Izvor:

<<< Nazad na ostale vesti