Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

JAČANJE PRAVNE DRŽAVE I NJENIH INSTITUCIJA


Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i izvestilac evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin saglasili su se u Beogradu da je jačanje pravne države i njenih institucija nužno za evrointegracije Srbije.

  • "Put jačanja pravne države i njenih institucija poklapa se sa putem evropskih integracija Srbije i na tom putu Srbija ima iste ciljeve koje su postavljale i ostvarivale sve zemlje EU", naglasio je ministar Selaković u ragovoru s Kacinom.

On se zahvalio na podršci koju EU i izvestilac evropskog parlamenta pružaju Srbiji u ovom procesu, istakavši da je pridruživanje Uniji odgovoran zadatak za Ministarstvo pravde i celu državu.

Kacin je istakao da na putu evropskih integracija svake zemlje, a ne samo Srbije, ima puno različitih stepenika, a jedan od njih je uspostavljanje vladavine prava, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

On je naveo da mu je osnovni zadatak da kritikuje loše poteze Vlade Srbije koji ne zadovoljavaju evropske standarde, ali i da podrži njene dobre odluke.

Kacin očekuje, kako je kazao, da će iz Srbije u narednom periodu dobijati dobre vesti o uspostavljanju vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i uspostavljanju efikasnog pravosudnog sistema.

Ministar Selaković je izvestiocu evropskog parlamenta preneo stav Vlade da u svim tim procesima u Srbiji ne sme biti nedodirljivih.

  • Predstavnici Saveta za borbu protiv korupcije razgovarali su sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom, od koga su dobili podršku za nastavak daljeg rada.

Kako se navodi u saopštenju Saveta, na sastanku je bilo reči o vladavini prava, reformi pravosuđa i spornim privatizacijama na koje je Savet ukazivao u svojim izveštajima proteklih godina.

Savet je izvestio Kacina da radi na novim izveštajima i dobio podršku od njega da nastavi sa daljim radom, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

<<< Nazad na ostale vesti