Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SUDIJAMA I TUŽIOCIMA KOJI ĆE BITI VRAĆENI NA DUŽNOST, BIĆE NADOKNAĐENE PLATE


Sudijama i tužiocima koji su u reizboru ostali bez posla, a koji će biti vraćeni na dužnost, biće nadoknađene plate koje nisu dobijali, kaže Nikola Selaković.

"Svojom odlukom Ustavni sud je precizirao da tim ljudima za prethodne dve godine i osam meseci sudijska ili tuzilačka dužnost nije ni prestala...Jednoga dana moraće da im se nadoknadi sve ono što im u međuvremenu nije isplaćeno", kazao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, gostujući na televiziji Svet plus.

Ministar je naveo da se radi o velikoj sumi, kada se uzme u obzir da je reč o oko hiljadu ljudi, a da je prosečna plata sudija oko 110.000 dinara, kao i da za doprinose treba uplatiti po 60.000 dinara.

"Neko će za to morati da odgovara, svako za koga se utvrdi da je uradio nešto protivzakonito", kazao je Selaković, napomićući da je Demokratska stranka, kao predvodnik loše reforme pravosuđa, platila izbornim porazom.

Selaković je naveo i da je novi tim Ministarstva pravde zatekao katasrofalno stanje u pravosuđu i da će sve greške reforme biti postepeno ispravljane.

Izvor:

<<< Nazad na ostale vesti