Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraGRAD BEOGRAD FINANSIRA JOŠ PET PROJEKATA U NERAZVIJENIM OPŠTINAMA


Komisija za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama u Republici Srbiji u 2012. godini je opredelila iznos od deset miliona dinara, i to za opštine Sokobanja, Krupanj, Preševo i Petrovac na Mlavi. Na taj način, grad Beograd dodeljuje pomoć za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine.

Za Sokobanju je opredeljeno 2.500.000 dinara za rekonstrukciju školskog, sportskog terena u selu Šarbanovcu, kao i za uređenje dečjeg igrališta Osnovne škole u selu Resnik.

Ista suma je izdvojena i za opštinu Krupanj, i to za sanaciju i tekuće održavanje objekta izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Vrbić" u selu Vrbić, matične Osnovne škole "Žikica Jovanović Španac" - Bela Crkva.

U opštini Preševo biće asfaltiran put kod Novog gradskog groblja u iznosu od 2.500.000 dinara, dok će u Petrovcu na Mlavi biti sanirano i adaptirano igralište za male sportove - rukometno igralište u krugu dvorišta Srednje škole "Mladost", takođe u iznosu od 2.500.000 dinara.

Član Gradskog veća i predsednik Komisije za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama u Srbiji Miroslav Čučković rekao je za Beoinfo da saradnja prestonice sa najnerazvijenijim opštinama u Srbiji ima za cilj da mlade zadrži u tim područjima, kao i to da se poveća zaposlenost stanovništva.

- Beograd je podjednako posvećen svim regionima u Srbiji, a odluka da se pomogne najnerazvijenijim opštinama jeste nešto što će takvim sredinama dati podstrek da se bolje razvijaju. Novac se ulaže u projekte kao što su vrtići, škole, igrališta, ali i zdravstvene ustanove i infrastruktura. Ovo je pravi način da se pokaže da glavni grad ima želju da pomogne drugim opštinama po Srbiji. Sigurno je da ćemo sa takvom politikom nastaviti i ubuduće - precizirao je Čučković.

Rešenjem gradonačelnika Beograda 2010. godine obrazovana je Komisija za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama u Republici Srbiji. Zadatak komisije je da definiše program i plan prioriteta za ulaganje u nerazvijene opštine iz oblasti komunalne i druge infrastrukture, kao i da u skladu sa socijalnim i ekonomskim položajem utvrdi vrstu, obim i visinu pomoći nerazvijenim opštinama u materijalnim i nematerijalnim dobrima. Za pomoć tim opštinama u 2010. i 2011. godini obezbeđena su finansijska sredstva u iznosu od oko 105 miliona dinara.

Izvor: Vebsajt Grada Beograda, 28.5.2012.

<<< Nazad na ostale vesti