Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraSRBIJA BI MOGLA DA POSTANE REGIONALNI CENTAR INDONEZIJE


U okviru dvodnevne posete državno-privredne delegacije Indonezije Srbiji, se u PKS održava Poslovni forum dve zemlje, na kome će biti održani i bilateralni susreti privrednika.

Privredna komora Srbije, kao nacionalna asocijacija privrednika, podržava ideju da ekonomski centar Indonezije za jugoistočnu Evropu bude u Beogradu, izjavio je predsednik PKS Miloš Bugarin na jučerašnjem sastanku sa članovima državno-privredne delegacije Indonezije.

On je ukazao da je brzorastuća indonežanska privreda, koju nije zahvatila ekonomska kriza, već imala ozbiljan rast i u najtežim godinama recesije.

"Srbija je zemlja sa malim obimom ekonomije, ali sa dobrim geostrateškim položajem i željom da sadašnji nivo saradnje naše dve zemlje znatno podignemo", naglasio je Bugarin.

Podsećajući da je Srbija do 2009. i početka svetske ekonomske krize imala rast od 4,5 do pet odsto, Bugarin je naveo i da naša vlada čini sve da antikriznim merama ublaži efekte recesije.

"Verujem da će na sutrašnjem Poslovnom forumu privrednici Indonezije i Srbije napraviti kvalitetne kontakte koji će rezultirati novim poslovima i ugovorima", kazao je juče Bugarin.

"Dobar biznis nije moguće zamisliti bez pratnje kvalitetnih banaka", zaključio je Bugarin.

Poseta Srbiji ima dva zadatka - prvi je obnavljanje sporazuma o saradnji između Privredne komora Indonezije i PKS, a drugi je da povežemo privrednike iz Indonezije i Srbije i da razgovaramo o mogućnostima saradnje, trgovini i investicijama u obe zemlje, rekao je predstavnik Privredne komora Indonezije Kris Solista.

Ambasador Indonezije u Beogradu Samjuel Samson govorio je o saradnji sa PKS u pripremi posete indonežanskih privrednika i zvaničnika, podsećajući da delegaciju, osim bankara, čine najviši predstavnici ministarstava trgovine, spoljnih poslova, privrede, poljoprivrede, investicionog biroa, komore, kao i najvećih proizvođača kafe, kakaoa, palminog ulja, prerađivači ribe i drugi.

Izvor: Tanjug