Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovora


Email Print

NAKON USVAJANJA IZMENA ZAKONA O MINISTARSTVIMA NA REDU OSTAVKE MINISTARA, PA IZBOR NOVIH ČLANOVE KABINETA PREMIJERA


U Skupštini Srbije, po završetku rasprave i usvajanja izmena Zakona o ministarstvima, očekuje se sednica na kojoj će biti konstatovane ostavke ministara koji neće biti u rekonstruisanoj vladi, a zatim i sednica na kojoj će se birati novi članovi kabineta premijera Ivice Dačića, izjavio je danas predsednik skupštinskog Administrativnog odbora Zoran Babić.

Babić je Tanjugu rekao da sednicu na kojoj će biti konstatovane ostavke "rekonstruisanih" ministara očekuje u četvrtak, a već od petka i početak rasprave o vladi.

"Dakle, imaćemo sednicu na kojoj će biti konstatovane ostavke, zatim sednicu na kojoj će se raspravljati o vladi, očekujemo ekspoze premijera Dačića, iza toga će ovlašćeni predstavnici ili sefovi poslaničkih grupa imati obraćanje i nakon toga preostaje pet sati za raspravu", rekao je Babić.

Polaganje zakletve sledi posle toga i novi kabinet može da počne da radi, rekao je on,uveren da će taj posao biti završen do kraja sedmice.

Babić, koji je zamenik šefa poslaničkog kluba SNS kaže da očekuje burnu raspravu.

On je dodao da je opozicija kritikovala i što proces rekonstrukcije navodno traje dugo.

"U trenutku kada se u rekonstrukciju ušlo temeljno, sa namerom da je uradimo bez greške i zbog toga taj postupak i traje, rekli su da rekonstrukcije traje isuviše dugo, a kada smo sve to ubrzali i sazvali sednicu za ponedeljak, rekli su - zašto tako brzo", rekao je Babić.

On je naveo da je njemu, kao poslaniku, najbitnije da ceo postupak rekonstrukcije vlade bude transparentan, kako bi se došlo do kvalitetnih rešenja, većeg angažovanja i više znanja.

"Siguran sam da će rad nove vlade rezultirati boljim životom građana", zaključio je Babić.

Izvor: Tanjug