Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SRBIJA I HOLANDIJA UNAPREĐUJU POLJOPRIVREDNU SARADNJU


Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Goran Knežević i pomoćnik ministra poljoprivrede Kraljevine Holandije Roald Laper razgovarali su danas o zajedničkim projektima dve zemlje u oblasti poljoprivrede i o uticaju procesa evropskih integracija na poljoprivredni sektor Srbije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Na trećem zasedanju holandsko-srpske Radne grupe za saradnju u oblasti poljoprivrede Srbije i Holandije razmotreni su dosadašnji, ali i budući zajednički projekti dve zemlje koji su od važnosti za poljoprivredni sektor, navodi se u saopštenju.

Jedna od tema bila je i približavanje Srbije EU, kao i implikacije EU integracija na poljoprivredni sektor o čemu je urađena i zajednička studija.

Dogovoreno je i da Ministarstvo poljoprivrede Srbije formira Radnu grupu za podršku nastupa Holandije kao zemlje partnera na Novosadskom Sajmu 2014. godine, koju će činiti predstavnici srpskog ministarstva poljoprivrede i ministarstva za ekonomske odnose, poljoprivredu i inovacije Kraljevine Holandije, Ambasade Holandije i predstavnici Novosadskog sajma.

Uz pomoć Radne grupe za saradnju dve zemlje iz oblasti poljoprivrede realizovani su brojni zajednički projekti.

U saopštenju se navodi da je danas zvanično otvoren i veb portal namenjen ministarstvima obe zemlje i svim zainteresovanim posetiocima.

Na tom sajtu nalaze se najave svih važnih aktivnosti kao i Registar projekata koji su realizovani od 2000. godine do danas.

Izvor: Tanjug

<<< Nazad na ostale vesti