Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SUDIJA ZA PRETHODNI POSTUPAK POSEBNOG ODELJENJA VIŠEG SUDA U BEOGRADU ODREDIO PRITVOR DO 30 DANA ZA PET OSUMNJIČENIH U AFERI "AGROBANKA", A TUŽILAŠTVO DONELO NAREDBU O PROŠIRENJU ISTRAGE PROTIV 15 OSUMNJIČENIH


  • Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana za pet osumnjičenih u aferi "Agrobanka", dok će pet osumnjičenih biti u kućnom pritvoru, rekao je danas Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

 

  • Tužilaštvo je sinoć, posle saslušanja 10 osumnjičenih odgovornih lica u preduzećima koja su poslovala u okviru "Habit sistema", donelo naredbu o proširenju istrage protiv ukupno 15 osumnjičenih, naveo je Radisavljević.

Radisavljević je RTS-u rekao da je, nakon saslušanja osumnjičenih, Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo naredbu o proširenju istrage, pokrenutoj 10. avgusta, protiv odgovornih lica u "Agrobanci" zbog odobravanja kredita povezanim pravnim licima u okviru Habit sistema.

Naredba o proširenju istrage doneta je protiv predsednika Izvršnog odbora "Agrobanke", njegovog zamenika, člana Izvršnog odbora banke, direktora sektora rizika i direktora pravnih poslova banke.

Tužilac je kazao da se naredba odnosi i na još neka lica.

"Želimo da istražimo sve sporne poslove Agrobanke, jer to je jedini način da znamo istinu šta se događalo u peroidu od 2005. do 2011. godine", rekao je Radisavljević za RTS.

Izvor: Tanjug

<<< Nazad na ostale vesti