Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKLJUČENO ČETVRTO VANREDNO ZASEDANJE NARODNE SKUPŠTINE RS U 2013. GODINI: Usvojen Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom beležništvu


Drugog dana rada, 27.februara, Narodna skupština RS obavila je raspravu o amandmanima podnetim na Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom beležništvu.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda zasedanja, predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač odredila je sredu, 27.februar, sa početkom u 17 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Četvrtog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u 2013.godini.

U Danu za glasanje, 27.februara, Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika usvojila Predlog zakona o izmenama Zakona o javnom beležništvu.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojeni su i predlozi odluka o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama; o imenovanju šefova stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama; o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka; o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Demokratska stranka i o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

U Danu za glasanje Narodna skupština se izjašnjavala i o povredama Poslovnika, na koje su ukazivali narodni poslanici tokom trajanja zasedanja, i odlučila da ni u jednom slučaju Poslovnik nije povređen.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsedavajuća sednici, potpredsednica Narodne skupštine Vesna Kovač, zaključila je Četvrto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2013. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 27.2.2013.