Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NA DESETOJ SEDNICI DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE RS U 2012. GODINI ZAVRŠENA NAČELNA RASPRAVA O PREDLOGU ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA


U Skupštini Srbije završena je načelna rasprava o Predlogu zakona o javnim nabavkama, jednom od, kako su najavljivali predstavnici većine, ključnih antikorupcijskih zakona čijim će se usvajanjem uštedeti i do milijardu evra u budžetu, a sada predstoji debata o više desetina amandmana.

Na predloženi Zakon o javnim nabavkama uloženo je nešto više od 80 amandmana.

Debata o amandmanima očekuje se po završetku načelne rasprave o preostalim tačkama dnevnog reda, među kojima su Predlog zakona o Razvojnom fondu Vojvodine, koji je podnela pokrajinska skupština, izmene zakona o energetici…

Vladajuća većina saglasna je da će predloženi zakon omogućiti uštede u postupcima javnih nabavki, putem kojih je Srbija, kako su naveli, na godišnjem nivou gubila i do milijardu evra.

Istaknuto je da su nova rešenja usmerena na brže i lakše sprovođenje postupaka javnih nabavki, i otklanjanju elemenata korupcije i zloupotreba prilikom zaključivanja ugovora. 

Izvor: Tanjug, 26.12.2012.