Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NACRT ZAKONA O JAVNOM INFORMISANJU DO KRAJA GODINE PRED VLADOM RS


Pomoćnik ministra kulture zadužen za medije Saša Mirković rekao je da bi Nacrt Zakona o javnom informisanju trebalo do kraja godine da bude poslat u Vladu Srbije, a nacrti Zakona o elektronskim medijima i Zakona o javnim servisima u prvom tromesečju 2014. godine.

Mirković je na sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije rekao da se trenutno nalaze na polovini rada na analizi sugestija i preloga koji se odnose za Nacrt Zakona o elektronskim medijima

On je naveo da su javne rasprave o pomenutim nacrtima zakona okupile 140 učesnika, a u Ministarstvo je stiglo čak 400 strana. Mirković je rekao da se očekuje da se analiza sugestija i predloga koji se odnose na Nacrt Zakona o elektronskim medijima završi do kraja ove radne sedmice i da se počne sa radom na komentarima na Nacrt Zakona o javnim servisima.

Pomoćnik ministra smatra da će biti dovoljno sedam do osam dana da se okonča i ta analiza i očekuje da će dva nacrta zakona nakon toga biti poslata u resorna ministarstva i druga tela.

Rok za njihove komentare je 21 dan, nakon čega će Ministarstvo kulture implementirati te komentare, tako da bi nacrti mogli biti poslati u Vladu Srbije u prvom tromesečju naredne godine, dodao je Mirković.

Izvor: Tanjug, 25.11.2013.