Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽANA SEDNICA VLADE RS 25.8.2013. GODINE: Usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima.

Prema ovom predlogu, Vlada Srbije će imati 18 ministarstava: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo finansija, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Ministarstvo privrede, Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo građevinarstva i urbanizma, Ministarstvo pravde i državne uprave, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Vlada Srbije uputila je zahtev za vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije na kojem će biti razmatran Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima.

Kompletan tekst Predloga zakona možete preuzeti putem linka: http://www.media.srbija.gov.rs/medsrp/dokumenti/predlog_zakona_o_izmenama_i_dopunama_zakona_o_ministarstvima.doc (ONLINE).

Vlada je na sednici usvojila Akcioni plan za sprovođenje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije za period do 2018. godine.

Na sednici Vlada Srbije razrešila je generalnog konzula Republike Srbije u Čikagu.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 25.8.2013.