Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DEVETO VANREDNO ZASEDANJE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2013. GODINI: Usvojeni Zakon o prekršajima i izmene Zakona o državnom premeru i katastru


U Danu za glasanje, 25. jula, Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnom premeru i katastru i Predlog zakona o prekršajima.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojeni su i Predlog odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i Predlog odluke o izboru zamenika javnog tužioca.

Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika izabrala prof. dr Draganu Kolarić za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika, na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja, i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda zasedanja, predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović zaključio je Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2013. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 25.7.2013.

<<< Nazad na ostale vesti