Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraKOMPANIJA IMLEK KUPILA NA BEOGRADSKOJ BERZI 10 ODSTO AKCIJA KONDITEPORSKE INDUSTRIJE BAMBI BANAT


Kompanija Imlek kupila je na Beogradskoj berzi 10 odsto akcija konditeporske industrije Bambi Banat, kako bi se preraspodelilo vlasništvo i konsolidovala Denjug fuds grupa pred izlazak na Londonsku ili Varšavsku berzu, potvrdio je danas direktor te mlekarske industrije Slobodan Petrović.

"Odlučeno je da se konsolidacija obavi pod kapom Imleka kao najveće kompanija unutar Denjuub fuds grupe, a narednih meseci je plan da Imlek postane vlasnik do 40 odsto Bambi Banata", kazao je on agenciji Beta.

Na Beogradskoj berzi juče je prodato 10 odsto akcija konditora Bambi Banat po ceni od 738 miliona dinara. Blok trgovanjem prodato je više od 36.000 akcija Bambi Banata [BMBI] po ceni od 20.500 dinara za akciju.

Petrović je naveo da je u planu da Imlek kupi i do 40 odsto udela u mlekari Subotica, koja je takođe deo Denjub fuds grupe.

Prema njegovim rečima, tako bi Imlek postao najveći pojedinačni vlasnih tih kompanija, što bi u više segmenata poboljšalo poslovanje.

On je podsetio da je Denjub fuds grupa ranije najavila da će doći do preraspodele vlasništva tako da Imlak do kraja godine postane krovna organizacija pod kojom će poslovati ostale kompanije - Subotička mlekara, Bambi-Banat, ali verovatno i industrija vode i sokova "Knjaz Miloš" u kome 100 odsto vlasništva ima Denjub fuds grupa.

To znači, kako je dodao, da će se sve rukovoditi i voditi pod brendom Imleka, pre svega zbog izlaska na berzu, ali će i dalje postojati sve kompanije unutar grupe.

Petrović je kazao i da bi izlazak Imleka na berzu mogao da bude pomeren zbog ekonomske krize, navodeći da se to već dešavalo drugim velikim kompanijama.

Izvor: B92, Beta

<<< Nazad na ostale vesti