Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMENI ZAKONA O POTVRĐIVANJU KONVENCIJE O IZVOĐENJU DOKAZA U INOSTRANSTVU U GRAĐANSKIM I TRGOVAČKIM STVARIMA U PROCEDURI NARODNE SKUPŠTINE RS


Ministarstvo pravde i državne uprave je organ preko kog se odvija međunarodna pravna pomoć na osnovu svih bilateralnih ugovora o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima. Određivanje Ministarstva pravde i državne uprave za centralni izvršni organ preko kog bi se odvijala pravna pomoć po osnovu Konvencije o izvođenju dokaza u inostranstvu u građanskim i trgovačkim stvarima, doprinelo bi većoj efikasnosti u pružanju međunarodne pravne pomoći, jer bi se na taj način celokupna međunarodna pravna pomoć, kako po osnovu bilateralnih tako i multilateralnih ugovora, odvijala preko jednog organa. To omogućava u značajnoj meri jednostavniju proceduru za domaće i strane organe, kao i ujednačavanje prakse prilikom postupanja po zamolnicama.

Kompletan tekst Predloga zakona možete preuzeti putem linka: http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/2496-13.pdf (ONLINE)

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 24.6.2013.