Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE I REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI U RAZMENI PODATAKA


Sporazumom, koji su potpisali direktor RGZ Zoran Krejović i direktor APR Zvonko Obradović, predviđena je razmena podataka iz registara Agencije za privredne registre (APR) i Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), korišćenjem posebnog veb - servisa.

Na ovaj način Zavodu će biti dostupni podaci APR-a iz registra privrednih subjekata, udruženja, predstavništava stranih udruženja, zadužbina i fondacija, dok će APR-u biti dostupni podaci iz Registra prostornih jedinica i Adresnog registra RGZ-a.

Cilj ove razmene je aktivno usaglašavanje osnovnih podataka o privrednim subjektima kojima raspolažu registri u nadležnosti ove dve institucije.

Takođe, zahvaljujući preuzimanju elektronskih podataka iz APR-a od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, od 19. februara je pravnim licima, vlasnicima motornih i priključnih vozila, omogućena registracija vozila kod ovlašćenog pravnog lica za vršenje tehničkog pregleda vozila, bez odlaska u nadležnu policijsku stanicu. Osim građana, sada je i pravnim licima dostupna elektronska usluga izdavanja registracione nalepnice za motorno ili priključno vozilo preko portala "e Uprava".

Izvor: Vebsajt Agencije za privredne registre, 24.2.2013.