Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POTPISAN PRAVILNIK O UTVRĐIVANJU PLANA RASPODELE FREKVENCIJA ZA ANALOGNE FM I TV RADIODIFUZNE STANICE NA TERITORIJI SRBIJE


Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je Pravilnik o utvrđivanju plana raspodele frekvencija za analogne FM i TV radiodifuzne stanice na teritoriji Republike Srbije.

Zahvaljjući primeni pomenutog Pravilnika, ubrzaće se proces prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala u Republici Srbiji i biće otklonjena jedna od najvećih prepreka u dosadašnjem procesu digitalizacije, a to je nedostatak slobodnih frekvencija.

To konkretno znači da će se deo frekvencija koje su nekada pripadale TV Avala, a koje su neophodne u procesu digitalizacije iskoristiti za proširenje Inicijalne mreže za digitalno televizijsko emitovanje programa, dok će nezavisna regulatorna tela preostalim delom spektra raspolagati u skladu sa svojim nadležnostima i važećim zakonima.

S druge strane, potpisavanjem Pravilnika stvoreni su uslovi za upotrebu celokupne opreme za digitalno emitovanje televizijskog signala, koju je Srbija dobila od Evropske unije i čija je vrednost veća od 8 miliona evra.

Izvor: Vebsajt Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, 23.10.2013.

<<< Nazad na ostale vesti