Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDSTAVLJANJE NACIONALNE STRATEGIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE ZA PERIOD OD 2013. DO 2018. GODINE


Privredna komora Beograda u saradnji sa Ministarstvom pravde i državne uprave Republike Srbije organizuje stručni skup na temu: "Predstavljanje Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije za period od 2013. do 2018. godine", koju je Narodna skupština Republike Srbije donela 1. jula 2013. godine.

Na prvom, ekskluzivnom i javnom predstavljanju Strategije privrednicima, stručnoj i široj javnosti, biće reči o borbi protiv korupcije kao jednom od prioriteta Vlade Republike Srbije, značaju sprečavanja korupcije za privlačenje stranih investitora, pravnu sigurnost, pravno uređenu državu i prosperitet svih građana Srbije.

Imajući u vidu da posledice korupcije dovode do osiromašenja društva i države, stvaranja neizvesnosti i nestabilnosti ekonomskog sistema, kao i smanjenja investicija, borba protiv korupcije nameće se kao obaveza svakog savremenog društva.

Stručni skup će se održati 29. jula 2013. godine (ponedeljak), sa početkom u 11 časova, u Privrednoj komori Beograda, Kneza Miloša 12, u sali na VI spratu, a Strategiju će predstaviti članovi Radne grupe za izradu Strategije:

Takođe, aktivno učešće na Skupu uzeće: Zdravka Pisarić, predstavnik Društva sudija Srbije, Nemanja Nenadić "Transparentnost Srbija", Branislava Vučković predstavnik Udruženja tužilaca Srbije, predstavnici međunarodnih organizacija, nevladinog sektora, privrednika i mnogi drugi.

Dolazak potvrdite elektronskim putem na e-mail milancukic@kombeg.org.rs ili na telefon 011/2641-355 lokal 176, kontakt osoba Milan Čukić.

Izvor: Vebsajt Privredne komore Beograda, 23.7.2013.