Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE RS ODRŽANE 23.5.2013. GODINE: Vlada Srbije je donela Uredbu o osnivanju Kancelarije za brzi odgovor


Vlada Republike Srbije odlučila je na sednici da državni fakulteti u Srbiji ove jeseni upišu 16.455 brucoša čije će školovanje biti finansirano iz budžeta Republike Srbije.

Fakulteti Univerziteta u Beogradu upisaće u školskoj 2013/2014. godini 9.353 studenta na prvoj godini, Univerzitet umetnosti 284 studenta, Univerzitet u Kragujevcu 2.190, Univerzitet u Nišu 2.988, Univerzitet u Prištini sa sedništem u Kosovskoj Mitrovici 1.025, dok će Državni univerzitet u Novom Pazaru u prvu godinu studija upisati 615 studenata.

Na master akademske studije na univerzitetima čiji je osnivač Republika u prvu godinu studija će biti upisano 5.243 studenata koji se finansiraju iz državnog budžeta.

Vlada Srbije je donela odluku da se u prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija na visokim školama čiji je osnivač Republika upiše 5.740 studenata koji će biti finansirani iz budžeta Republike Srbije.

Vlada Srbije je donela Uredbu o osnivanju Kancelarije za brzi odgovor koja će obavljati stručne, administrativne i operativne poslove za potrebe Vlade i poslove koji su zajednički ministarstvima i posebnim organizacijama, a odnose se na unapređivanje uslova za privlačenje stranih investicija, podizanje efikasnosti u realizaciji projekata od značaja za Republiku Srbiju, kao i efikasnosti rada svih organa državne uprave, posebnih organizacija i ustanova koje učestvuju u postupcima ostvarivanja prava na gradnju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 23.5.2013.