Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O PODSTICAJIMA U POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU: Počela kampanja informisanja javnosti o merama agrarne politike


Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Senad Mahmutović predstavio je savetodavcima iz poljoprivrednih stručnih službi Srbije Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju ("Sl. glasnik RS", br. 10/2013) i aktuelne mere agrarne politike, koje su implementirane kroz pravilnike za budžetsku 2013. godinu.

Prezentacija, koja je održana u hotelu "Palisad" na Zlatiboru, bila je namenjena savetodavcima iz pomenutih službi sa područja Sandžaka i zapadne Srbije.

Reč je o prvoj u nizu prezentacija koje će biti organizovane u okviru kampanje informisanja javnosti o aktuelnim merama podrške poljoprivredi, koju je Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo uz podršku Svetske banke.

Cilj kampanje jeste unapređenje komunikacije sa poljoprivrednicima i poljoprivrednim organizacijama, kao i sa pratećim savetodavnim službama na teritoriji Srbije.

Svaka prezentacija u okrugu traje dva dana. Prvog dana predviđena je komunikacija sa savetodavcima, dok je drugog dana skup otvoren za poljoprivrednike koji koriste mere podrške Vlade.

Kampanja, koja će trajati 40 dana, približiće krajnjim korisnicima pravilnike, mere podrške i novi zakon kako bi se on sprovodio u punom kapacitetu.

Mere moraju biti dostupne i pravovremeno plasirane korisnicima u vidu informacija kako bi znali čime u toku ove godine raspolažu.

Resorno ministarstvo iz tog razloga promoviše usvojene mere podrške u svim delovima Srbije i na taj način radi na jačanju i uspostavljanju prave komunikacije sa onima koji imaju direktnu korist od usvojenih mera i agrarne politike koju kreira i sprovodi Vlada.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 23.4.2013.