Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ŠESTA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2012. GODINI: Usvojen Predlog zakona o izmenama i dopunama Carinskog zakona


U Danu za glasanje, 22. novembra 2012. godine, Narodna skupština je većinom glasova narodnih poslanika usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Carinskog zakona, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Makedonije o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Makedonije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojeni su i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Makedonije o izručenju, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Republike Srbije i Republike Slovenije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima, Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlade Republike Srbije i Vlade Države Palestine o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Demokratske Republike Alžir o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja.

U Danu za glasanje, Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, usvojila i Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Užicu, Predlog odluke o prestanku funkcije javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, Predlog odluke o razrešenju člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Odluke o obrazovanju i radu stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje svih tačaka dnevnog reda i odlučivanje o njima, predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović zaključio je Šestu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2012. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 22.11.2012.