Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA RS NAJAVLJUJE HITNE MERE ZA SUZBIJANJE NELEGALNE TRGOVINE AKCIZNIM PROIZVODIMA


Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić istakao je u razgovoru sa predstavnicima naftne i duvanske industrije da je interes Vlade da se iskoreni siva ekonomija i ilegalna trgovina i da kompanije posluju na regularnom tržištu.

Dačić je naglasio da će nadležne institucije preduzeti snažnu i koordiniranu akciju pojačane kontrole i izmene propisa kako bi se pooštrila kaznena politika i dosledno sprovodile zakonske odredbe.

Na sastanku, kojem su, pored premijera, prisustvovali i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija Lazar Krstić, naglašeno je da se Vlada zalaže za hitnu akciju nadležnih organa na suzbijanju nelegalne trgovine akciznim proizvodima i doslednu primenu postojećih propisa koji regulišu poslovanje naftne i duvanske industrije.

U razgovoru je ocenjeno da treba poboljšati sistem kontrole i koordinaciju carine, Poreske uprave, tržišne inspekcije, Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštava kako bi se suzbila siva ekonomija i zaštitilo tržište.

Na sastanku je ukazano na to da kod nelegalnog prometa akciznih proizvoda postoje elementi organizovanog kriminala, i iznet je podatak da zbog ilegalnog prometa akciznih proizvoda iz oblasti naftne i duvanske industrije državni budžet Srbije godišnje gubi približno 300 miliona evra.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 22.10.2013.

<<< Nazad na ostale vesti