Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SAOPŠTENJE MINISTARSTVA FINANSIJA POVODOM PITANJA KOJA SE ODNOSE NA POSLOVANJE NACIONALNE KORPORACIJE ZA OSIGURANJE STAMBENIH KREDITA


Povodom pitanja građana koja su nam u poslednje vreme stizala, a tiču se poslovanja Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK), Ministarstvo finansija i Ministarstvo privrede obaveštavaju da je ove godine iz budžeta Republike Srbije za potrebe subvencionisanja stambenih kredita izdvojena jedna milijarda dinara. Tim novcem planirano je da se odobri blizu 1.700 subvencionisanih stambenih kredita, što odgovara očekivanom broju kredita u ovoj godini.

Ministarstvo finansija obezbedilo je sredstva za nesmetano poslovanje NKOSK-a i u narednoj godini. Kako se dosadašnji rad NKOSK-a obavljao pod nadležnošću Ministarstva finansija i privrede, sa razdvajanjem ministarstava došlo je do podele nadležnosti među njima.

Proces sukcesije među ministarstvima i definitivna podela nadležnosti po svim tačkama kada je reč o poslovanju NKOSK-a biće završeni u najkraćem mogućem roku, a s obzirom na to da su sredstva, kako za ovu, tako i za narednu godinu obezbeđena, Ministarstvo finansija i Ministarstvo privrede mole sve zainteresovane strane za strpljenje i razumevanje i uveravaju da će sve tehničke poteškoće biti što pre otklonjene.

Izvor: Vebsajt Ministarstva finansija, 22.10.2013.

<<< Nazad na ostale vesti