Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

KONFERENCIJA POVODOM IZRADE PRAVILNIKA IZ OBLASTI ZAŠTITE OD POŽARA


Nacionalno udruženje zaštite od požara Republike Srbije (NUZOP), organizovaće stručnu konferenciju povodom iniciranja izrade novog Pravilnika iz oblasti zaštite od požara u zgradarstvu.

Na skupu koji će se održati u utorak, 27. avgusta 2013. godine, sa početkom u 12 sati, u poslovnom prostoru V.I.G. Plaza u Beogradu, predstavnici resornih ministarstava, industrije i akademske javnosti iz zemlje i okruženja, pokušaće da nađu rešenje i donesu zaključke kako bi se Pravilnik što efikasnije implementirao u praksi, i kako bi se unapredila oblast zaštite od požara u zgradarstvu u Srbiji.

Tema konferencije je iniciranje projekta "Sagledavanje zakonske regulative i tehničkih propisa u oblasti zaštite od požara sa aspekta energetske efikasnosti u procesu izgradnje i sanacije objekata".

Na ovaj način Srbija će se približiti ostalim zemljama Evrope i sveta i skratiti proces standardizacije neophodne za ulazak u Evropsku uniju, jer će ovo biti prvi put da se na jednom mestu sastanu predstavnici ministarstava i industrije, kako bi kroz dijalog došli do najboljeg rešenja i kako bi oblast zaštite od požara podigli na viši nivo. Preventivno delovanje od izbijanja požara u velikim poslovnim objektima, u kojima boravi veliki broj ljudi, biće jedan od prioriteta na ovom skupu.

U periodu od 2010. do 2012. godine, po statistikama Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, u građevinskim objektima i otvorenim prostorima, na teritoriji naše zemlje, izbilo je 79.886 požara, gde je povređeno i poginulo ukupno 1.280 ljudi.

Izvor: eKapija, 22.8.2013.