Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraEmail Print

KONKURS ERNST & YOUNG PREDUZETNIK


Svečano proglašenje Najboljeg Preduzetnika Srbije će se održati 28. novembra u Kristalnoj dvorani Hajata.

O pobedniku prvog konkursa Ernst & Young Preduzetnik godine u Srbiji odlučio je nezavisni žiri kojem su dostavljene 23 prijave kandidata.

Članovi žirija rukovodili su se najpre opštim uslovima koji važe u svim zemljama u kojima se dodeljuje priznanje "Ernst & Young Preduzetnik godine".

Tako su preduzetnici u Srbiji, koji su uzeti u razmatranje za ovu prestižnu nagradu, morali da ispune sledeće uslove:

- da dolaze iz domaće kompanije i da su zaslužni za njen razvoj i uspeh;

- da imaju značajan udeo u vlasništvu;

- da su na rukovodećoj poziciji najmanje dve godine u kontinuitetu;

- da kompanija iz koje dolaze postoji najmanje dve godine u kontinuitetu.

Za sve prijavljene kandidate bilo je bitno da njihove kompanije ostvaruju rast prihoda, kao i da imaju opšti trend povećanja broja radnih mesta. Pored opštih uslova nezavisni žiri je pri izboru pobednika ocenjivao ključne faktore kao što su: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

U Srbiji će se prvi put ove godine biti dodeljena najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu - "Ernst & Young Preduzetnik godine“.

Međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija Ernst & Young, ustanovila je ovo priznanje pre 26 godina. Nagrada se dodeljuje u više od 50 zemalja, a Srbija je prva zemlja na prostoru nekadašnje SFRJ koja će dobiti svog predstavnika na izboru za Svetskog Preduzetnika godine, koji Ernst & Young svake godine organizuje u Monte Karlu.

"Ernst & Young Preduzetnik godine je globalni program koji promoviše dostignuća najboljih preduzetnika jer su oni danas važniji nego ikada. U veoma izazovnom ekonomskom okruženju preduzetnički biznis je na putu da preuzme vodeću ulogu u mnogim industrijskim sektorima.

Program Ernst & Young Preduzetnik godine predstavlja jedan od mnogih vidova podrške preduzetništvu i podsticanja preduzetničkog duha, koji naša kompanija izuzetno neguje. Priznanje koje se dodeljuje širom sveta izraz je podrške, ohrabrenja i poštovanja preduzetnicima koji neizostavno doprinose ekonomskom rastu svake zemlje“, izjavio je u susret svečanoj dodeli priznanja Ivan Rakić, izvršni rukovodilac u kompaniji Ernst & Young u Srbiji.

Profesor dr Dejan Ilić je predsednik žirija i Preduzetnik godine 2005 u Nemačkoj. Ilić je doktor fizičke hemije, naučnik, menadžer i inovator čije ime je utisnuto na više od 600 evropskih i svetskih patenata.

Izvor: B92