Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

DOPIS DRŽAVNOG SEKRETARA MINISTARSTVA PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE DRUŠTVU SUDIJA SRBIJE


Dana 20. maja 2013. godine Društvu sudija dostavljen je dopis Danila Nikolića, državnog sekretara u Ministarstvu pravde i državne uprave u vezi sa pokušajem postizanja sporazuma o isplati materijalne i nematerijalne štete pretrpljene zbog nezakonitog onemogućavanja obaljanja sudijske funkcije.

Dopisom koji je u prilogu predlaže se da ranije nereizabrane sudije ovlaste svoje predstavnike kako bi se, sa tim u vezi, pronašlo zajedničko rešenje u što skorijem roku.

Predlaže se da se upoznate sa dopisom državnog sekretara, razmislite i porazgovarate o mogućim rešenjima i odredite po jednog do dva predstavnika na nivou svakog Višeg suda, koji bi bili ovlašćeni da vas zastupaju prilikom razgovora o ovome i predstave vaše predloge.

Do 24. maja pisanim putem možete da obavestite kancelariju Društva sudija o imenima vaših predstavnika, njihovim elektronskim i poštanskim adresama i brojevima mobilnih telefona i da eventualno date sugestije sa ovim u vezi.

Vaši predstavnici biće naknadno obavešteni mejlom i putem sajta Društva sudija o danu i času sastanka sa državnim sekretarom.

Dopis državnog sekretara Ministarstva pravde i državne uprave možete preuzeti ovde http://www.sudije.rs/files/file/pdf/Dopis%20drzavnog%20sekretara%20ministarstva%20pravde%20od%2020_05_2013.pdf (ONLINE)

Izvor: Vebsajt Društva sudija Srbije, 21.5.2013.