Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POČETKOM FEBRUARA 2013. GODINE OČEKUJU SE NOVI PREDLOZI ZA IZMENU ZAKONA O AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE


Nova direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić izjavila je da je pri kraju rad na izmenama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije ("Sl. glasnik RS", br. 97/2008, 53/2010 i 66/2011 - odluka US), kao i da očekuje da će to telo početkom februara izaći sa predlozima na osnovu kojih bi trebalo da dobije i veća ovlašćenja.

Ona je na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena kao novi direktor Agencije, navela da će, između ostalog, prioritet biti nastavak rada na izmenama i dopunama Zakona o Agenciji koji je Odbor već započeo i koji je pri kraju, a zašta je to telo dobilo i podršku vlade.

"Pokušaćemo da izdejstvujemo, na neki način, povećanje ovlašćenja Agencije. Agencija do sada nije imala pravo neposrednog uvida u dokumentaciju drugih državnih organa i to će biti jedna od predloženih izmena", rekla je Babić.

Ona je navela da će izmenama zakona biti obuhvaćene i stručne stvari koje su uočene u dosadašnjem radu.

"U dosadašnjem radu Agencije pokazale su se brojne manjkavosti i to se može uočiti samo kada se radi na konkretnim predmetima", rekla je Babić i dodala da će izmenama biti obuhvaćeno i pitanje broja funkcionera koje to telo kontroliše.

Navodeći da je to jedno od vrlo značajnih pitanja, Babić je istakla da je ostalo da se o tome još razgovara.

Registar funkcionera koji vodi Agencija za borbu protiv korupcije obuhvata 23. 335 osoba, objavljeno je na sajtu Agencije. 

Izvor: Tanjug, 21.1.2013.