Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE POSLOVNIH PLANOVA I IDEJA ZA PREDUZEĆA U RESTRUKTURIRANJU


Ministarstvo privrede od septembra ove godine prikuplja "lične karte" preduzeća i na osnovu uvida u stanje ovih privrednih subjekata razmatraće načine za rešavanje njihovih ogromnih problema.

Minstarstvo privrede objavilo je na svojoj internet stranici do sada prikupljene "lične karte" svih 153 preduzeća u restrukturiranju http://www.privreda.gov.rs/pages/issue.php?id=9881 (ONLINE) i 419 preduzeća u portfoliju Agencije za privatizaciju http://www.privreda.gov.rs/pages/issue.php?id=9874 (ONLINE).

Lične karte sadrže osnovne podatke, finansijske izveštaje, popis imovine, obaveza, kupaca, dobavljača, hipoteka i parnica.

Pozivaju se zainteresovani domaći i strani investitori da analiziraju "lične karte" preduzeća koja su predmet njihovog interesovanja i da Ministarstvu privrede pošalju svoje poslovne planove i ideje za preduzeća u restrukturiranju i ostala u nadležnosti Agencije za privatizaciju, sa priloženim osnovnim podacima o pravnom licu i/ili priloženom kratkom biografijom autora i članova tima, ukoliko se radi o fizičkim licima.

Predloge dostaviti u formi Word ili PDF dokumenta na e-pošte restart@privreda.gov.rs. U naslovu e-pošte potrebno je naznačiti naziv privrednog subjekta koji je predmet dostavljenog predloga.

Pristigli poslovni planovi i ideje biće predmet analize Agencije za privatizaciju, samog preduzeća i Ministarstva privrede, a zainteresovani investitori će biti obavešteni o daljim aktivnostima. Do kraja godine biće utvrđena strategija za svako od ovih preduzeća.

U cilju obezbeđivanja pune transparentnosti, Ministarstvo privrede će objaviti sve pristigle planove i ideje na veb stranici Ministarstva.

Izvor: Vebsajt Ministarstva privrede, 20.10.2013.

<<< Nazad na ostale vesti