Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDSTAVLJANJE DRUGE RADNE VERZIJE ZAKONA O POSREDOVANJU U REŠAVANJU SPOROVA


Ministarstvo pravde i državne uprave upućuje poziv da se u ponedeljak, 21. oktobra 2013. godine sa početkom u 11 časova prisustvuje predstavljanju druge Radne verzije Zakona o posredovanju u rešavanju sporova (nekadašnji Zakon o medijaciji), koje će biti održano u Privrednoj komori Beograda (4. sprat), Kneza Miloša 12.

Drugu Radnu verziju zakona će predstaviti članovi Radne grupe za izradu Zakona, dr Danilo Nikolić, državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave, Ljiljana Blagojević, pomoćnik ministra pravde i državne uprave, Nebojša Đuričić, sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, kao i Marijana Šarac i Jasna Bujuklić, savetnice u Ministrstvu pravde i državne uprave.

Na javnoj raspravi, privrednici, stručna i šira javnost biće u mogućnosti da daju svoje primedbe i sugestije na Radnu verziju ovog zakona, čiji je neposredan povod za donošenje - neophodnost da se postojeća normativna rešenja u oblasti posredovanja usaglase sa međunarodnim i evropskim standardima u ovoj oblasti.

Takođe, donošenje novog Zakona o posredovanju u rešavanju sporova je izraz potrebe za poboljšanjem i unapređivanjem postojećeg normativnog okvira posredovanja u rešavanju sporova, a jedan od ciljeva novog zakona je mogućnost da stranke u postupku dobrovoljno reše sporni odnos putem pregovaranja, čime se doprinosi rasterećenju sudova i ostvarivanju prava na pravično suđenje u razumnom roku.

Javnu raspravu, pored Ministarstva pravde i državne uprave, podržala je Svetska banka - Višedonatorski poverenički fond za podršku sektoru pravosuđa, kao i USAID kroz Projekat za za reformu pravosuđa i odgovornu vlast JRGA.

Kontakt osoba:

Tijana Varagić 060 30 70 172

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde i državne uprave, 20.10.2013.

<<< Nazad na ostale vesti