Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraZAVRŠENA SEDNICA BIROA ZA KOORDINACIJU SLUŽBAMA BEZBEDNOSTI


Sednica Biroa za koordinaciju službama bezbednosti na kojoj se razgovaralo o borbi protiv korupcije i kriminala i o slučaju "Agrobanke", završena je oko 15 časova u Vladi Srbije.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator Biroa Aleksandar Vučić izjavio je ranije da se kao rezultat tog sastanka može očekivati nastavak započete akcije države u borbi protiv korupcije i kriminala.

Vučić je Tanjugu rekao da slučaj "Agrobanke" "ima jaku simboliku" i da se na tom slučaju može videti kako je i na koji način došlo do propadanja države.

On je najavio da neće biti pošteđen, niti zaštićen niko ko je bio umešan u tu aferu, bez obzira o kome je reč.

Vučić je rekao da će se rezultati akcije borbe protiv korupcije i kriminala videti i narednih dana, ali da očekuje da će oni biti jasno vidljivi u narednih mesec do dva dana.

Sednici, koja je počela u 13 časova, prisustvovali su i šefovi sve tri obaveštajne službe, republički javni tužilac i tužilac za organizovani kriminal, direktor policije i osobe koje su učesnici sastanka pozvali da prisustvuju sednici.

Posle sednice Biroa nije bilo izjava.

Policija je pre oko dve sedmice uhapsila bivšeg prvog čoveka "Agrobanke" Dušana Antonića, njegovog sina Milana i još nekoliko njihovih saradnika kojima je nakon saslušanja određen pritvor zbog sumnje da su zloupotrebili položaj i banci naneli štetu od 300 miliona evra.

Osumnjičenima u aferi "Agrobanka" sudija Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, a Tužilaštvo je naredilo istragu zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja protiv Dušana Antonića, Bojana Zarića, Slavoljuba Korićanca, Vehba Papića i Bojana Labovića iz "Agrobanke".

Istraga se, zbog sumnje da su počinili isto krivično delo, vodi i protiv Miloša Uzelca, Milana Antonića, Branimira Uzelca, Sauda Hasovića i Slobodana Ratkovića, odgovornih lica u privatnim preduzećima "Headcommerce", "Drina timber" i "Ecolimb".

Mediji su spekulisali da se može dogoditi da u ovom slučaju budu saslušani i bivši premijer i guverner Mirko Cvetković i Dejan Šoškić.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je ranije da je rad na slučaju "Agrobanka" tek počeo, da je završen samo manji deo, ali nije želeo da komentariše da li će u okviru istrage biti saslušan i Šoškić.

Izvor: Tanjug

<<< Nazad na ostale vesti