Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraRIK DODELILA MANDATE POSLANICIMA IZABRANIM 6. MAJA ČIME SU SE SE STEKLI USLOVI ZA ZAKAZIVANJE KONSTITUTIVNE SEDNICE PARLAMENTA, KOJA MORA DA BUDE ODRŽANA DO 9. JUNA 2012.


Tanjug

Republička izborna komisija dodelila je  mandate poslanicima izabranim 6. maja čime su se se stekli uslovi za zakazivanje konstitutivne sednice parlamenta, koja mora da bude održana do 9. juna.

U Skupština koja ima ukupno 250 mesta, poslaničke mandate u novom sazivu ima 11 izbornih lista, od kojih je 5 manjinskih, a mandati su dodedeljni po redosledu na listi.

Sa izborne liste "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić" 73 poslanička mesta, mandati su, između ostalih, dobili Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Jorgovanka Tabaković, Velimir Ilić, Milanka Karić, Aleksandar Vulin I Borislav Pelević.

Sa izborne liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koja ima 67 poslanika, mandati su između ostalih dobili Dragan Đilas, Ružica Đinđić, Rasim Ljaljić, Miodrag Stojković, genetičar iz Leskovca, Vuk Jeremić, Snežana Malović, Nenan Čanak, Milica Delević i Slobodan Homen.

Sa izborne "SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija", koja 44 poslanika mandate su dobili Ivica Dačić, Jovan Krkobabić, Žarko Obradović i Petar Škundrić.

Sa izborne DŠ koja 21 poslanika mandate su dobili Vojislav Koštunica, Dragan Jocić, Slobodan Samardžić i Aleksandar Popović.

Sa izborne liste LDP-a, koja ima 19 poslanika, mandate su dobili Čedomir Jovanović, Žarko Korać, Ranka Savić, Zaharije Trnavčević, Aleksandar Jugović i Miljenko Dereta.

Sa izbore URS-a, koja ima 16 poslanika mandate su dobili Mlađan Dinkić, Veroljub Stevanović, Maja Gojković, Boško Ničić i Vladan Vasić.

Savez Vojvođanskih Mađara ima pet poslanika, među kojima Balint Pastor i Elvira Kovač, Stranka demokratske akcije Sandžaka čiji je lider Sulejman Ugljanina ima 2 poslanika Ifeta Radončića i Bajru Gegića.

Sa izborne liste "Nijedan od ponuđenih odgovora" su Nikola Tulimirović, Koalicije Albanaca Riza Haljimi i liste "Sve zajedno" Emir Elfić.

Prvu sednicu novog parlamena saziva stari šef skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

Svaki treći kandidat na listi je žena, a u slučaju da jedna od njih podnese ostavku zameniće je prvi sledeći kandidat na izbornoj listi.

<<< Nazad na ostale vesti