Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE AP VOJVODINE ODRŽANE 20.2.2013. GODINE


Pokrajinska vlada, na sednici kojom je predsedavao potpredsednik Vlade i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović, dala je saglasnost na finansijski plan i program rada Turističke organizacije Vojvodine i Narodnog pozorišta Subotica za 2013.

U narednom periodu, očekuje se više aktivnosti Turističke organizacije Vojvodine prilikom nastupa vojvođanskih turističkih organizacija na domaćim i međunarodnim sajmovima. Naglasak će biti na finansiranju receptivnog turizma, odnosno onih aktivnosti koje treba da doprinesu povećanju broja turista i pretvaranju turizma u izvoznu granu.

Narodno pozorište Subotica, u 2013. godini, realizovaće 150 predstava na svojim scenama i 50 predstava na gostovanjima, u izvođenju Drame na mađarskom jeziku i Drame na srpskom jeziku. Planiran je i nastavak dosadašnje uspešne saradnje sa pozorištima iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, kao i druge aktivnosti na unapređenju rada te ustanove kulture.

Na sednici Vlade prihvaćen je predlog o razrešenju dosadašnjeg direktora Instituta za plućne bolesti prof. dr Milana Antonića, koji je otišao u penziju. Za novog direktora te zdravstvene institucije imenovan je prof. dr sci. med. Branislav Perin, specijalista pneumoftiziolog-pulmolog.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 20.2.2013.