Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ČETVRTA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2013. GODINI: Dan za glasanje o Predlogu zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu


Dvanaestog dana rada, 19. novembra, Narodna skupština nastavila je i do kraja rada zaključila pretres u pojedinostimao Predlogu zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu.

Predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Žarko Korać, podsetio je na odredbu člana 87. stav 5. Poslovnika Narodne skupštine, prema kojoj predsednik Narodne skupštine može da odredi da Dan za glasanje o predlogu zakona bude odmah po završetku pretresa tog predloga zakona.

Saglasno toj odredbi, potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Žarko Korać odredio je sredu, 20. novembar 2013. godine, u 10 časova, kao Dan za glasanje o prve četiri tačke dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o uređenju sudova, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu.

Narodna skupština nastavlja rad u sredu, 20. novembra, u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 19.11.2013.