Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDLOG ZAKONA O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VIJEĆA MINISTARA BOSNE I HERCEGOVINE O PREDAJI I PRIHVATU LICA ČIJI JE ULAZAK ILI BORAVAK NEZAKONIT U PROCEDURI NARODNE SKUPŠTINE RS


Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o predaji i prihvatu lica čiji je ulazak i boravak nezakonit potpisan je u Beogradu, 5. jula 2013. godine. Potpisan je na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije kojim je utvrđena osnova za zaključivanje, usvojen tekst Sporazuma i ovlašćen ministar unutrašnjih poslova za potpis. Sporazum je sklopljen, jer je postojala obostrana volja dve države da se predaja i prihvat lica koja se nalaze u neregularnoj situaciji na teritroriji druge strane ugovornice vrši na organizovan, recipročan i institucionalizovan način. Zaključenjem Sporazuma suzbija se ilegalna migracija i smanjuje broj ilegalnih migranata.

Potvrđivanjem Sporazuma omogućuje se njegovo stupanje na snagu, kako je predviđeno članom 21. stav 2. Sporazuma.

Kompletan tekst Predloga zakona možete preuzeti putem linka: http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/2-3176.pdf (ONLINE).

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 16.8.2013.