Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PRESUDA EVROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA DONETIH U ODNOSU NA REPUBLIKU SRBIJU ZA PERIOD MART 2012. - MART 2013.


Ministarstvo pravde i državne uprave upućuje poziv da u petak, 19. jula 2013. godine sa početkom u 10 časova prisustvujete Okruglom stolu - Predstavljanje zbirke presuda Evropskog suda za ljudska prava donetih u odnosu na Republiku Srbiju za period mart 2012. - mart 2013. godine. koji će biti održan u "Palati Srbija", (sala 470, 4. sprat, istočno krilo), Bulevar Mihaila Pupina br. 2.

Na okruglom stolu biće otvorena značajna pitanja u vezi sa praksom domaćih sudova u odnosu na primenu Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

Skup će otvoriti pomoćnik ministra pravde i državne uprave i predstavnik Republike Srbije pred ESLJP Slavoljub Carić, a prisutnima će se obratiti i predsednik Ustavnog suda RS Dragiša Slijepčević, v.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, kao i pomoćnik ministra u Sektoru za evropske integracije i međunarodne projekte Ministarstva pravde i državne uprave Čedomir Backović.

Na događaju biće reči i o delotvornosti ustavne žalbe u predmetima koji se odnose na neefikasno izvršavanje pravnosnažnih odluka donetih u odnosu na preduzeća sa većinskim društvenim kapitalom. Takođe, govoriće se i o spornim pitanjima u domaćoj praksi u vezi sa predmetom Vučković i drugi protiv RS, kao i o drugim aktuelnim temama koje se odnose na Evropski sud za ljudska prava.

Ukoliko ste u prilici da ispratite događaj, Vaše prisustvo možete da potvrdite putem elektronske pošte na press@mpravde.gov.rs najkasnije do petka do 9 časova. Potrebno je da prosledite Vaše ime, prezime, kao i matični broj. 

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde i državne uprave, 18.7.2013.