Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽAN RADNI SASTANAK PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA FINANSIJA I PORESKE UPRAVE POVODOM UVOĐENJA NOVOG SISTEMA OBJEDINJENE NAPLATE


Radnom sastanku povodom uvođenja novog sistema objedinjene naplate poreza i doprinosa po odbitku, prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu finansija Nikola Ćorsović, direktor Poreske uprave Ivan Simič, rukovodilac projekta objedinjene naplate Milica Bisić, pomoćnik direktora Poreske uprave Saša Dulić, zatim pomoćnici direktora Poreske uprave, direktori filijala i šefovi ekspozitura.

Direktor Poreske uprave Ivan Simič ocenio je novi sistem objedinjene naplate kao revoluciju u administriranju poreza i doprinosa po odbitku.

Da novi sistem objedinjene naplate donosi velike promene u načinu administriranja poreza i doprinosa po odbitku, složila se i Milica Bisić, rukovodilac Projekta objedinjene naplate, koja je, s tim u vezi, održala prezentaciju. "Od velike je važnosti da svi zaposleni u PURS-u razumeju novi koncept, čiji su osnovni ciljevi smanjenje administrativnih troškova poslovanja, zatim, povećanje efikasnosti u kontroli i naplati, kao i obezbeđenje preduslova za rast efikasnosti ukupnog rada Poreske uprave. Na sajtu Poreske uprave se nalaze sve informacije o novom sistemu korisne kako za poreske obveznike tako i za poreznike", rekla je Milica Bisić, ukazujući posebno na značaj stalne edukacije kako poreskih obveznika tako i poreznika.

Prezentaciju je, zatim, održao i pomoćnik direktora Poreske uprave Saša Dulić, koji je govorio o potrebi posedovanja elektronskog kvalifikacionog sertifikata, značaju elektronskog potpisa, ovlašćenim licima za elektronsko poslovanje i načinima podnošenja prijave. Kako posredstvom portala E-porezi podneti prijavu, demonstrirao je Siniša Sekulić, iz Sektora za informacione i komunikacione tehnologije.

Izvor: Vebsajt Poreske uprave, 17.12.2013.