Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRVA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE U 2013. GODINI: NARODNA SKUPšTINA RS VODILA ZAJEDNIčKI JEDINSTVENI PRETRES O PREDLOZIMA ZAKONA


Na početku rada, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici dr Neven Cvetićanin, Milica Vojić Marković, Đorđe Stojšić, Judita Popović, Zoran Kasalović, prof. dr Janko Veselinović i Radmilo Kostić, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Predstavnik predlagača, potpredsednik Vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike dr Jovan Krkobabić obrazložio je Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o zaštiti dece i saradnji u oblasti međunarodnog usvojenja, Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Kanade o socijalnoj sigurnosti i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Velikog Vojvodstva Luksemburg o socijalnoj sigurnosti.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je zajednički jedinstveni pretres o tačkama 9, 10, 11. i 12. dnevnog reda sednice.

Narodna skupština nastavlja rad u utorak 22. oktobra 2013. godine u 10 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 17.10.2013.