Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraKONKURS ZA NAGRADU PREDUZETNIK GODINE KOJU DODELJUJE REVIZORSKO KONSULTANTSKA KUĆA ERNST I JANG


Prvi put u 26 godina srpski preduzetnici mogu da konkurušu za nagradu Preduzetnik godine koju dodeljuje revizorsko konsultantska kuća Ernst i Jang.

Predsednik žirija za našu zemlju biće proslavljeni naučnik dr Dejan Ilić, direktor nemačke "Varte mikrobateri" koji je i sam dobitnik ove nagrade.

Ilić je nagradu Preduzetnik godine dobio u Namačkoj kao izumitelj litijumske mikro baterije koja se nalazi u svim lap-topovima, mobilnim telefonima.... Ilić za B92 kaže da ova nagrada predstavlja priznanje, mogućnosti za dalji razvoj preduzetnika ali isto tako predstavlja Srbiju kao preduzimljivu zemlju u kojoj ima telentovanih ljudi.

"Posebno mi je drago kada se setim momenata koje sam ja dobio tu nagradu koju mi je uručio ministar privrede. To je bila ogromna motivacija i podstrek za dalji rad. Ovom nagradom u Srbiji se predstavlja da ima firmi koji pod teškim uslovima rade i stvaraju pozitivne razulteta. Time se motivišu mladi ljudi da se osamostale da ne traži pomoć od roditelja i države i da probaju samostalno da realizuju svoje ideje", kaže Ilić.

Na pitanje koji su kriteijumi za dobijanje ove nagrade Ilić kaže da se pre svega mora pokazati da se firma uspešno vodi.

"Nije dovoljni imati samo promet, mora da se naučimo da mora da se pravi profit. Ja imam teoriju o tri P. Da bi se napravi profit, to je treće P, treba da imamo poštenje i poverenje", navodi Ilić.

Kada je reč o stranim investitorima Ilić kaže da bi se oni privukli mora da se ispune određeni preduslovi.

"Preduslovi su politička i socijalna stabilnost ali i bankarska stabilnost. Nezavisntos bankarske delatnosti. Moramo da istaknemo da i u Srbiji ima kvalifikovane radne snage. Ne možemo prodavati Srbiju sa jeftinom radnom snagom. Moramo da pokažemo da ima obrazovn narod a sa praktičnim obučavanjem dolazimo do kvalifikovane radne snage koju svi traže".

Izvor: B92