Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAVRŠENA IZRADA NACRTA ZAKONA O ELEKTRONSKIM MEDIJIMA I NACRTA ZAKONA O JAVNIM MEDIJSKIM SERVISIMA: ODLUKA O NAčINU FINANSIRANJA JAVNIH MEDIJSKIH SERVISA DO 24. JULA 2013. GODINE


Predstavnici Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije podneli su na sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije izveštaj o radu u protekla tri meseca i izradi medijskih zakona.

Ministar Bratislav Petković naveo je da je, kao i da su stvoreni uslovi za realizaciju projekata koji se finansiraju iz pretpristupnih fondova EU.

On je istakao da su u ovom periodu obezbeđena sredstva za delatnost ustanova kulture, i napomenuo da su otvoreni Konak kneza Miloša na Topčideru i Muzej Srpske pravoslavne crkve sa izuzetnom postavkom.

Pomoćnik ministra kulture za medije Dragan Kolarević saopštio je da će najkasnije do 24. jula biti objavljena odluka o načinu finansiranja javnih servisa Radio- televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Takođe, kako je naveo, planirano je da Novinska agencija Tanjug bude delom Vladin servis za informisanje, a delom akcionarsko društvo.

On je u izveštaju o zakonodavnoj delatnosti u medijskoj oblasti istakao da je radna grupa izradila Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima, koji bi naredne nedelje trebalo da budu objavljeni na sajtu Ministarstva kulture i informisanja.

Državni sekretar za medije Gordana Predić naglasila je da je Nacrt zakona o javnom informisanju ušao u zvaničnu proceduru Vlade Srbije, pri čemu će ovaj dokument, nakon usaglašavanja sa drugim ministarstvima, biti preveden i upućen Evropskoj komisiji na mišljenje.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije,17.7.2013.