Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA REPUBLIKE SRBIJE USVOJILA DOPUNU UREDBE O VRSTI, KOLIČINI I VREDNOSTI ROBE NA KOJU SE NE PLAĆAJU UVOZNE DAŽBINE, ROKOVIMA, USLOVIMA I POSTUPKU ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OSLOBOĐENJE OD PLAĆANJA UVOZNIH DAŽBINA


Vlada Republike Srbije je na svojoj sednici od 16. jula 2013. godine donela Uredbu o dopuni Uredbe o vrsti, količini i vrednosti robe na koju se ne plaćaju uvozne dažbine, rokovima, uslovima i postupku za ostvarivanje prava na oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina.

Ovom uredbom je propisano da potvrde za ostvarivanje povlastice na oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina na uvoz predmeta namenjenih službenim potrebama, ličnoj upotrebi i pružanju humanitarne pomoći koje je do sada izdavalo samo ministarstva nadležno za spoljne poslove, ubuduće mogu da izdaju i druga nadležna ministarstva čime se omogućava i licima koja nemaju status diplomate, da koriste povlasticu oslobođenja od plaćanja uvoznih dažbina prilikom uvoza predmeta namenjenih za službene potrebe, za pružanje humanitarne pomoći i za ličnu upotrebu korisnika povlastice.

Takođe, ovom uredbom su propisani podaci koje mora da sadrži navedena potvrda.

Uredba će biti objavljena u prvom narednom broju "Sl. glasnika RS".

Izvor: Redakcija, 17.7.2013.