Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

NAJAVLJENA IZRADA SVEOBUHVATNE BAZE PODATAKA SEKTORA TRGOVINE


Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pokrenuti postupak izrade sveobuhvatne baze podataka sektora trgovine u cilju sagledavanja aktuelnog stanja i potencijala za dalji razvoj tržišta na teritoriji cele Srbije.

U saopštenju se podseća na to da do sada u Srbiji nije postojala celovita evidencija trgovinskih preduzeća koja uključuje najbitnije aspekte njihovih poslovnih aktivnosti.

Stoga, kako se dodaje, osnovni cilj Ministarstva je izrada validne i ažurne informacione osnove koja će olakšati kreiranje politike u sektoru trgovine i stvaranje sistemskih uslova za predvidivost poslovanja svih aktera na tržištu.

Resorno ministarstvo je u skladu s tim pripremilo informativni upitnik, koji će u narednim danima biti upućen relevantnim trgovinskim subjektima u zemlji.

Uzimajući u obzir činjenicu da Ministarstvo planiranom aktivnošću ne želi dodatno da opterećuje poslovanje trgovaca, projektovan je rok od 30 dana u kojem se očekuju odgovori na upitnik, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 17.4.2013.