Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

POTREBNO HITNO USVOJITI ZAKON O PROTIVGRADNOJ ZAŠTITI


Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da je neophodno hitno usvajanje Zakona o protivgradnoj zaštiti i da se nada da će taj posao biti završen u prvoj polovini ove godine.

On je ukazao da se sredstva za protivgradnu zaštitu neredovno obezbeđuju, rakete se nabavljaju u jeku sezone, status strelaca nije rešen, veoma mala sredstva dobijaju od Hidrometeorološkog zavoda, a lokalne samouprave ne dotiraju dovoljno.

Marć je ukazao da 120 miliona dinara, koliko je odobreno za nabavku protivgradnih raketa, nije dovoljno i da bi sve funkcionisalo savršeno potreno je oko sedam miliona evra godišnje.

"Tih para evidentno nema, ali siguran sam da može da se uredi dinamika opredeljenja sredstava, da se rakete ne nabavljaju u jeku sezone i da sredstva potrebna za strelce moraju da se obezbede", rekao je Marić Tanjugu.

On je naglasio da je situacija u ovoj oblasti teška kao i proteklih nekoliko godina i da je neophodno hitno usvajanje Zakona o protivgradnoj zaštiti.

"Zato je poslednja odluka Republičkog štaba za vanredne situacije jako važna, da se Zakon o protivgradnoj zaštiti usvaja po hitnom postupku u toku ove godine i ja se nadam u prvoj polovini ove godine", zaključio je Marić.

Izvor: Tanjug, 17.4.2013.