Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraEmail Print

VLADA RS POTPISALA VIŠE SPORAZUMA O MEĐUNARODNOJ SARADNJI SA UAE


Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane i ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata i brat prestolonaslednika Muhameda bin Zajeda, potpisali su danas u Abu Dabiju više sporazuma, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nakon potpisivanja šeik Abdulah, obratio se srpskim novinarima, koji na poziv prestolonaslednika Muhameda bin Zajeda, rođenog brata šeika Abdule, borave u poseti Emiratima i rekao da je današnji dan divan dan za odnose dve zemlje.

"Veoma sam ponosan što je ministar Vučić došao vrlo brzo posle posete princa prestolonaslednika Beogradu. Ono što je važnije od ove ceremonije je to da će u sledećih par meseci i građani Ujedinjenih Arapskih Emirata i građani Srbije videti koliko su ozbiljne naše vlade u stvaranju ove veze između naše dve zemlje, na koju možemo biti ponosni", rekao je šeik Abdulah.

Potpredsednik Aleksandar Vučić zahvalio se partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na podršci i činjenici da Srbiju smatraju značajnim partnerom.

Srpska delegacija ovim završava dvodnevnu posetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navodi se u saopštenju.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Abu Dabiju otvaranju najvećeg sajma naoružanja i opreme na Bliskom istoku - IDEX i sa šeikom Muhamed bin Zajed al Nahjan posetio štand "Jugoimport" SDPR iz Srbije, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

U saopštenju se navodi da je šeik Muhamed prvi put posetio štand "Jugoimporta", od kako ta srpska firma izlaže na sajmu, kao i da je na jučerašnjem sastanku Vučića sa šeikom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju.

Dogovoreno je da emiratska državna kompanija "EARTH" i srpski "Jugoimport" SDPR potpišu ugovor o zajedničkom razvoju raketnog sistema ALAS, precizira se.

"Ono što je najvažnije je to da će biti potpisan veliki ugovor. To će biti najsofisticiranije i najmodernije oružje koje smo ikada napravili", naglasio je Vučić i ukazao da je reč o ugovoru od preko 200 miliona evra i da u prvoj fazi u kratkom roku očekuje ulaganja od oko 24 miliona evra.

Prve investicije u proizvodnju visokosofisticiranih raketa očekuju se za nekoliko nedelja, rekao je Vučić.

Sajmu prisustvuje više od 60.000 vojnih predstavnika i 77 ministara odbrane iz celog sveta, a svoje proizvode izlaže 1.112 kompanija iz 59 zemalja, među kojima je i "Jugoimport" SDPR.

Izvor: Beta, Tanjug, RTV