Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

USVOJENA INFORMACIJA O NAMERAMA U VEZI PRODAJE DELA IMOVINE GAZDINSTVA "7. JULI"


Odbornici Skupštine grada Beograda su na sednici usvojili Informaciju o namerama, kojom se utvrđuju prava i obaveze u vezi prodaje dela imovine gazdinstva "7. juli", a koje posluje u okviru PKB-a, kao i davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta kompaniji "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Član Gradskog veća Zoran Kostić podsetio je da informacija faktički predstavlja realizaciju dogovora, koju je postigla delagacija Vlade Republike Srbije prilokom nedavne posete toj arapskoj zemlji.

-Ovim sporazumom je predviđeno da se proda 2.329 hektara za 12.000 evra po hekratu, i da se tim novcem izmiri glavnica dugova koju PKB korporacija u restruktuiranju ima prema Republici u iznosu od 2,2 milijarde dinara, posle čega bi se osnovalo zajedničko preduzeće sa arapskim partnerom - istakao je Kostić.

Takođe,odbornici su usvojili Zaključak o prihvatanju teksta sporazuma za projekat kojim se finansira kombinovana toplana i elektrana u Padinskoj skeli, koja za gorivo koristi biomasu. Kostić je podsetio da su vlade Srbije i Švajcarske pre više od jedne decenije potpisale sporazum o izgradnji kombinovane toplane i elektrane na zemljištu PKB - a, na prostoru gde se nalaze plastenici. Toplotna energija, kako je precizirao, biće korišćenja za zagrevanje plastenika, koji će u novim uslovima sa 10 biti prošireni na 20 hiljada kvadrata, dok će ostatak toplotne energije biti usmeren na zagrevanje osnovne škole i bolnice u Padinskoj skeli.

Tokom poslepodnevnog zasedanja usvojeno je još nekoliko odluka, među kojima i izmena i dopuna odluke o Gradskoj upravi, kojom se proširuju nadležnosti Sekretarijata za finansije, sa poslovima procene tržišne vrednosti i nepokretnosti u režimu grada Beograda.

Takođe, odbornici su usvojili izmenu odluke o Nagradi grada Beograda, kao i izmenu odluke o Nagradi grada Beograda za stvaralaštvo mladih, zbog usklađivanja sa organizacionim jedinicama koje su formirane u međuvremenu.

Izvor: Vebsajt Grada Beograda, 16.12.2012.