Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Javne nabavke • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila


Email Print

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE BIĆE VRAĆENO OPŠTINAMA I PO HITNOM POSTUPKU DATO SELJACIMA U ZAKUP


Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić izjavio je danas da će državno poljoprivredno zemljište, koje koristi sedam kombinata u procesu privatizacije, biti vraćeno opštinama i po hitnom postupku dato seljacima u zakup.

"Mi insistiramo da se državno poljoprivredno zemljište vrati opštinama i da se stavi u funkciju tako što će biti dato seljacima putem licitacije a ono društveno zemljište, koje je u vlasništvu kombinata, jeste predmet privatizacije, kao što su i ostali kombinati na teritoriji Vojvodine privatizovani``, rekao je Ješić.

Povodom predugovora sa kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i nekih reagovanja u vezi sa najavljenom privatizacijom sedam poljoprivrednih preduzeća u našoj zemlji, Ješić je rekao da je telefonom razgovarao sa ministrom finansija i privrede.

On je u izjavi novinarima objasnio da je otklonjena dilema oko koje su u pokrajini, kako je rekao, bili najzabrinutiji a to je da bi i državno zemljište koje su koristile te "firme u lošem stanju" bile predmet dugoročnog zakupa kompanije iz Emirata.

Da li je ovaj investitor dobar ili nije, to je pitanje za resornog ministra, ali privatizacija mora da se obavi i okonča, kazao je Ješić odgovarajući na pitanja novinara posle razgovora sa ambasadorom Kanade Romanom Vaščukom.

Kada je reč o poljoprivrednom zemljištu Vojne ustanove Morović-pogon Karađorđevo, Ješić je napomenuo da je pokušano da ono bude vraćeno bačkopalanačkoj opštini.

"Nažalost, država je odgovorila da je to zemljište vojno", odnosno da ga koristi Vojska Srbije, rekao je potpredsednik pokrajinske vlade i dodao da je to zemljište predmet budućeg međudržavnog sporazuma sa Emiratima.

Izvor: Tanjug